Glasvezeltechniek

De laatste jaren is glasvezelkabel steeds beter betaalbaar geworden. Glasvezel wordt tegenwoordig veel gebruikt in toepassingen waarvoor volledige immuniteit tegen elektrische interferentie is vereist en lengtes overschreden worden met de daarvoor geldende normen. Glasvezelkabel is ideaal voor systemen met een hoge datasnelheid, zoals multimedia, ATM of andere netwerken waarbij tijdrovende transmissie van grote databestanden is vereist.

Uw specialist!

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg en af montage van glasvezelbekabeling. Of het nu gaat om een verbinding tussen twee gebouwen op een bedrijfsterrein, complete glasvezel backbone of "fiber to the desk". Wij installeren deze glasvezels met de grootste nauwkeurigheid.

Precisie. Nauwkeurigheid.

De afmontage van de bekabeling wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor gecertificeerde monteurs, welke met de grootste precisie en nauwkeurigheid het netwerk monteren.

Glasvezelmontage

Ook voor geavanceerde optische netwerken ben je bij Telecom Lunteren op het juiste adres. We zijn ervaren op dit vakgebied en gecertificeerd volgens PAN/OSP. De garantie voor een perfect en betrouwbaar resultaat.

Nauwkeurigheid & kwaliteit!

We zijn gespecialiseerd in SM & MM netwerken. Of het nu Backboneroute‘s zijn of kleine interne verbindingen of FTTH we behandelen ze allemaal gelijk. Het gaat om nauwkeurigheid en kwaliteit dit staat bij ons hoog in het vaandel.

Ook het testen van netwerken is een dienst van Telecom Lunteren. Powermetingen en Otdr metingen worden gedaan volgens de normen van alle providers en netjes verwerkt in duidelijke meetrapporten.

Waarom glasvezel zo belangrijk is

In de huidige telecom wereld is glasvezel niet meer weg te denken. Daarom wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van glasvezel als transportmedium.

Dit komt door de groeiende vraag naar nieuwe diensten en toepassingen die voornamelijk verlopen via ondergrondse infrastructuur. 

Glasvezel Meettechniek

Een Optische Tijd Domein Reflectometer of OTDR is een meetinstrument om glasvezel(kabel) door te meten. De meting bestaat uit een grafiek met daarin de demping (afname van het vermogen van het licht) van de glasvezel als functie van de afstand. Op deze manier kunnen glasvezelnetwerken worden doorgemeten voor oplevering of eventueel storingen worden gelokaliseerd.

Meetrapport

Telecom Lunteren verzorgt na installatie een meetrapport waarop de volgende gegevens terug te vinden zijn:

  • De Fiberlengte
  • De kwaliteit van de lassen en connectoren
  • Fouten in het netwerk
TOP